Uncategorized @bg

За важността на доверието

Животът е доказал, че пациентът споделя всичко пред лекаря в неговия кабинет. Прави това, защото е отишъл там, за да се лекува, да реши здравен проблем или да не допусне възникването на някакво заболяване.

Вярващият изповядва всичко пред своя изповедник в църквата, за да получи опрощение, наставление и съвет от свещеника.

Човекът, изпаднал в депресия, споделя притесненията си пред своя психотерапевт, за да може той да открие източника на безпокойство и да предложи изход.

Когато потърсите помощ от вашия адвокат, вие му разказвате, в най-големи детайли, в какво сте били въвлечени. Правите това, за да може юристът да ви защити успешно в съда.

В автосервиза разказвате на майстора какво сте направили или какво сте пропуснали да направите с поддръжката на вашия автомобил. Надявате се това да му помогне да намери и отстрани бързо повредата …

Задайте си въпрос какво е общото във всички тези примери?

… Доверието , разбира се.

А сега се замислете как общувате с вашия счетоводител? Обсъждате ли с него финансовите си дела? Обмисляте ли заедно с него финансовите си операции?

Най – често, не? Рядко? Никога?

Вие най-добре знаете този отговор, но докато го формулирате и мислите дали да го споделите, ние бихме искали да ви кажем, че в счетоводна кантора „Корект Акаунт Консулт“ не се притесняваме  да се изправим пред какъвто и да е счетоводен казус, но сме в състояние да направим тази крачка, само за онези клиенти, които ни се доверяват и споделят с нас фактическото положение на своя бизнес.

Сигурно ще кажете, че ние не сме лекари, адвокати, психотерапевти, изповедници или автомонтьори. Ще бъдете прави, но не съвсем … Защото понякога в практиката ни се налага да бъдем какво ли не.

Ние сме счетоводители – експерти и ако не разполагаме с пълната информация, ще бъдем поставени в ситуация, в която се движим слепешком като в лабиринт. Накрая и ние и клиентът ще сме изгубени в него.

И понеже си говорим честно за доверието, смятаме, че то трябва да е  двупосочно. Иначе казано във всеки един момент нашият клиент знае какво се случва с делата му в счетоводно отношение.

Доверие за доверие.

Ако сте ни се доверили и сте избрали да бъдете наш клиент, ние ви осведомяваме какво точно сме предприели по конкретен казус, какъв ефект ще има това върху вас и … колко ще ви струва. Защото това е нашият начин!

Но ако позволите, нека се върнем отново към нашите общи „приятели“ –  лекаря, свещеника, психотерапевта, адвоката и майстора – автомонтьор. Какво се е очаквало от вас, когато сте имали среща с тях?

Има две възможности. Първата е да изпълните съветите им, наставленията им и препоръките им. Втората е да продължите да правите нещата така, както вие си знаете и след време пак да отидете със зов за помощ в църквата, лекарския кабинет, адвокатската кантора или в автосервиза.

Очакваме от нашите клиенти да се вслушват в препоръките ни, за да можем наистина да сме им полезни и да отдалечим от тях вероятността да попаднат в сложна финансова ситуация. Или да им помогнем да постигнат баланс между приходи и разходи. Или просто да сложим в ред счетоводните им дела.

Всъщност забравете всички думи дотук с изключение на една.

ДОВЕРИЕ.

То е на първо място.

Благодарим на клиентите, които се довериха на счетоводна кантора „Корект акаунт консулт“.

За нас е чест да работим за вас, защото ….

Вашият Успех е и Наш Успех!